مقالات

مقایسه کامل وردپرس و جوملا

مقایسه جامع وردپرس و جوملا

در این مقاله به مقایسه جامع دو CMS قدرتمند و شناخته شده یعنی وردپرس و جوملا می پردازیم.

یکی از اقدامات مهم برای ایجاد یک سایت اینترنتی ،انتخاب سیستم مدیریت محتوای مناسب است ،در حقیقت اکثر افراد به دنبال CMS ی می گردند که امکانات و ویژگی های بیشتری را در اختیار آن ها قرار دهد و بتواند تمام نیاز های آن ها را برآورده سازد و بعد نوبت به طراحی سایت و سئو می رسد.

وردپرس حدود 25 در صد سایت های دنیا را میزبانی می کند اما آیا وردپرس تنها سیستم مدیریت محتوای جهان است؟ البته که خیر. بسیاری از سیستم های مدیریت محتوا هستند که در کنار وردپرس در حال رقابتند.

 شاید بتوان گفت جوملا  از جمله بزرگترین رقبای وردپرس است. هر دو آن ها از بزرگترین CMS هایی هستند که توانستند کاربران زیادی را به سوی خود جذب کنند.

وردپرس بهتر است یا جوملا؟

وردپرس بهتر است یا جوملا؟

در هر دو سیستم امکان سفارشی سازی وسیع وجود دارد و از لحاظ منابع مناسب و پشتیبانی در وضعیت مشابه و خوبی به سر می برند و همین موضوع باعث شده که در سطح جهانی با هم به رقابت بپردازند.

البته نباید از این نکته غافل شد که با توجه به اینکه طبق آمارهای منتشر شده وردپرس کاربران بسیار بیشتری را به خود اختصاص داده، از درصد محبوبیت بیشتری نسبت به جوملا قرار دارد.

اما با وجود اینکه هر کدام از این دو سیستم مدیریت محتوای قدرتمند نقاط قوت و ضعف خود را دارند سوال اینجاست که کدام یک را باید انتخاب کرد؟ چرا که با استفاده از هر کدام می توان سایت های جذاب و مدرنی را طراحی کرد پس با ابن وجود چه طور می توان یکی را برگزید؟

نقاط مشترک وردپرس و جوملا

  • هر دو با زبان PHP نوشته شده اند
  • هر دو برای مدیریت دیتابیس از سیستم mysql باستفاده می کنند.
  • هر دو اپن سورس و رایگان می باشند.
  • در هر دوی آن ها از قالب برای طراحی سایت و البته ازاافزونه برای افزودن ویژگی های موردنظر شما به سایت تان استفاده می شود.
  • در هر دو می توان قالب ها و افزونه ها به فارسی ترجمه کرد.

تفاوت ها و شباهت های بین وردپرس و جوملا

تفاوت های وردپرس و جوملا

قبل از ادامه نکته مهی که باید به آن توجه کرد این است که نه تنها وردپرس و جوملا، بلکه هیچ یک از سیستم های مدیریت محتوا رو نمی توان به عنوان یک نرم افزار در نظر گرفت، چرا که مفسرهای  پایگاه داده هستند که پس از نصب CMS  ها شروع به کار میکنند و درنتیجه در خروجی یک سایت به شما نشان خواهند داد.

هاست را هم که شما از شرکت موردنظر خود و با توجه به موارد موردنیازتان برای سایت تان تهیه می کنید. برای اطلاعات بیشتر درمورد  هاست و دامنه کلیک کنید.

در ادامه با بررسی چند مورد به تفاوت های وردپرس و جوملا می پردازیم

تفوت های وردپرس و جوملا

راحتی نصب

نصب وردپرس بسیار راحت تر از نصب جوملاست ،البته که نصب جوملا سخت نیست اما نمی تواند به راحتی وردپرس باشد. با کمی مطالعه به راحتی می توان به پنل مدیریتی وردپرس مسلط شد. آموزش و یادگیری جوملا آسان است اما به اندازه وردپرس در دسترس نیست.

بهینه بودن برای موتورهای جستجو

سئو سایت از جمله مواردی ست که هنگام انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا باید به آن توجه کرد و موفقیت سایت به آن وابسته است چرا که با افزایش سئو کاربران بیشتری از طریق گوگل به سمت سایت شما روانه می شوند.

گوگل اعتبار بیشتری را برای سایت هایی که توسط سیستم مدیریت محتوای وردپرس ساخته شده اند در نظر می گیرد و توجه او به این نوع سایت ها بیشتر است.

امنیت

 تمام سیستم های مدیریت محتوا به دلیل اپن سورس بودن بیشتر در معرض آسیب هکر ها هستند و بیشتر مورد حمله قررا می گیرند. هر دو CMS از نظر امنیت در سطح بالایی هستند اما به دلیل آمار بالای سایت های ساخته شده توسط وردپرس نسبت به جوملا بیشتر تحت حمله قرار گرفته است.

از سوی دیگر وردپرس برخلاف جوملا از ورود دو مرحله ای و یا SSL به صورت پیشفرض استفاده نمی کند و این کار با استفاده از افزونه ها و یا کدنویسی در آن انجام می گیرد. اما جوملا با دارا بودن ورود دو مرحله ای برای ورود به داشبورد (به صورت پیشفرض در آن قرار دارد) بهتر عمل کرده است.

پس در نهایت به دلیل اینکه جوملا به صورت پیشفرض و بدون هیچگونه استفاده ای از به افزونه بستر مناسب تری را برای امنیت فراهم کرده و به همین دلیل نیاز کمتری برای افزایش امنیت کمتر است بهتر عمل کرده.

البته درحالت کلی برای هر دو پلتفرم نیاز به پیاده سازی قابلیت های امنیتی وجود دارد.

پشتیبانی

وردپرس قدرت عظیمی در زمینه پشتیبانی در دنیا دارد، انجمن های پشتیبانی کننده و همینطور سایت های زیادی در سراسر دنیا از وردپرس پشتیبانی می کنند و این موضوع باعث می شود کاربران به راحتی بتوانند مشکلات خود را در هر زمینه ای مطرح کرده و پاسخ مناسب را دریافت کنند.

جوملا هم مثل وردپرس دارای سایت های پشتیبانی زیادی است و توسط انجمن ها و گروه های انلاین به خوبی پشتیبانی می شود .

قابلیت سفارشی سازی

سفارشی سازی یعنی یک کاربر مبتدی بدون دانش برنامه نویسی بتواند با استفاده از قالب ها و افزونه هایی که سیستم مدیریت محتوا در اختیار او قرار می دهد به راحتی عمل کنه. البته وردپرس به دلیل فراوانی افزونه و پوسته در آن نسبت به جوملا موفق تر عمل کرده است.

انتخاب مناسب سیستم مدیریت محتوا

نتیجه گیری

جوملا و وردپرس هر دو امکانات خوبی را ارائه می دهند. اما آنچه که تقریبا همگان با آن موافق هستند این است که وردپرس ساده تر است و نیاز به دانش کمتری نسبت به جوملا دارد. ولی خوب در خیلی از موارد جوملا نسبت به وردپرس از انعطاف بیشتری برخوردار است.

در کل هر دو سیستم مدیریت محتوا عالی هستند و هرکدام مزایا و معایب خود را دارا هستند و البته هر کدام طرفداران خود را نیز دارند. پس نمی توان به طور قطع گفت کدام بهتر است. دو سیستم مدیریت محتوا در این بین پیروز هستند چرا که مهمترین نکته این است که شما باید بر اساس نیاز خودتان ،سیستم مدیریت محتوای مناسب خود را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *