هاست و دامنه دو عنصر حیاتی برای اجرای یک وب سایت هستند. در حقیقت اولین گام برای ورود به دنیای اینترنت آشنایی با مفاهیم هاست و دامنه است، پس بسیار مهم است که بفهمیم این دو دقیقا چه کاری انجام می دهند؟
تعریف کلی هاست و دامنه
دامنه در حقیقت اجاره یک کلمه قابل خواندن برای انسان است (به عنوان مثال، amazon.com) که افراد را از طریق مرورگر به فایل های وب سایت خاصی هدایت می کند.و اما هاست یک حساب کاربری در رایانه (معروف به سرور) که می تواند فایل های وب سایت را از طریق اینترنت ذخیره و ارائه کند. به عنوان یک قیاس، یک دامنه یک “آدرس” در اینترنت است. هاستینگ «زمین» یا فضایی است که فایل های وب سایت شما در آن زندگی می کنند.
دامنه چیست؟
آدرسهای اینترنتی از نظر فنی «آدرس IP» هستند. آدرسهای IP مجموعهای طولانی از اعداد هستند که برای انسانها معنی ندارد. در واقع، اولین مکانها در اینترنت فقط با آدرس IP قابل دسترسی بودند.بنابراین به جای تایپ 192.168.0.1.1 برای دسترسی به یک وب سایت، صاحب وب سایت می تواند دامنه ای را ثبت کند که به آن آدرس IP خاص هدایت می شود. هنگامی که یک نام دامنه را ثبت می کنید، آن را از Internet Corporation for Names and Numbers یا به اختصار ICANN اجاره می کنید. ICANN دامنه ها را از طریق ثبت کننده های تایید شده ارائه می دهد. ثبت کننده شما میزبان دامنه شما خواهد بود. اگرچه نام دامنه به تنهایی کاری را انجام نمی دهد. چون در حقیقت یک شماره تلفن است که تلفنی به آن متصل نیست.
اینکه نام دامنه چه باشد در حقیقیت به محتوای سایت و سلیقه شما بستگی دارد که می تواند متشکل از اعداد ،حروف و یا هر دوی آن ها باشد.
دامنه با “.” از پسوندش جدا می شود. پسوندها در سه دسته پسوندهای عمومی،پسوندهای اختصاصی و پسوندهای ملی طبقه بندی می شوند.
پسوندهای عمومی
هر نوع کاربر مجاز و قانونی می تواند اقدام به ثبت این پسوندها کرده و از آن ها استفاده کند، در حقیقت این پسوندها قابل استفاده برای عموم است. پسوندهایی مثل com , .org , .net. از این دسته هستند.
پسوندهای اختصاصی
افراد و سازمان هایی می توانند از این پسوندها استفاده کنند و آنها را به ثبت برسانند که از مشخصات و فعالیت های خاصی پیروی کنند و در حقیقت فعالیت بر روی این پسوندها نیازمند پیروی از قوانین خاصی است.
پسوندهای ملی
هر کشوری می تواند برای درخواست پسوند با کد اختصاری آن کشور که کدی دو رقمی هست، اقدام کند ،مثلا ir. نمونه ای از پسوند ملی ایران است.
هاست چیست؟
هاست یک حساب کاربری در یک وب سرور است که فایل های وب سایت شما را “میزبانی” می کند. اکثر مردم یک طرح میزبانی را از یک سرویس میزبانی وب خریداری می کنند. یک شرکت هاستینگ شرکتی است که دارای تعدادی سرور از پیش پیکربندی شده است که آنها را بر اساس برنامه های میزبانی مختلف اجاره می دهد.
بسته به اینکه چه نوع سایتی را طراحی می کنید و چه امکاناتی را نیاز دارید نوع هاست خود را انتخاب می کنید ،ضمن اینکه هاست شما می تواند داخل و یا خارج کشور باشد که این نیز به طیف مخاطبان شما که در داخل یا خارج کشور هستند،بستگی دارد. بیشتر بخوانید : ویژگی های بهترین هاست وردپرس
شرکت های هاستینگ،انواع مختلفی از هاست ها را برای نیازهای متفاوت ارائه می دهند ،به طور مثال یک سایت شخصی و یک وب سایت تجاری نیازمند هاست های متفاوتی هستند.
هاست اشتراکی
قضیه از این قرار است که یک سرور به بخش های مختلفی تقسیم شده ، در حقیقت هر کدام از این بخش ها یک هاست اشتراکی هستند.به طور کلی هر سرور می تواند تا صدها هاست اشتراکی داشته باشد.
هاست اشتراکی مقرون به صرفه هست و شما براساس منابعی که احتیاج دارید هزینه پرداخت می کنید ،از طرفی هزینه نگهداری سرور بین کاربران تقسیم می شود.
اگر سایتتان ترافیک بالایی ندارد و تازه کار هستید،این نوع هاست می تواند نیاز شما را رفع کند.
هاست اختصاصی
یک سرور اختصاصی در اختیار یک مشتری قرار میگیرد و وب سایت او تنها استفاده کننده از منابع است.از مزایای این نوع هاست می توان به امنیت بالا،پهنای باند اختصاصی و سرعت زیاد اشاره کرد.
این نوع هاست هزینه بالایی دارد و برای سایت های بزرگ و پربازدید مناسب است.
هاست مجازی
در هاست مجازی که اغلب آن را با نام VPS می شناسیم، فضای یک سرور به کمک تکنولوژی hypervisor تقسیم بندی می شود. در این سرور ها به جای اینکه چند سخت افزار مستقل به هر سرور اختصاص پیدا کند،یک سخت افزار قدرتمند را به چند سرور شبیه سازی می کنند.
در رابطه با در VPS، چندین کاربر در حالی از همان سرور استفاده میکنند که کاملا از یکدیگر جدا شدهاند، در حقیقتهیچ منبعی روی منبع دیگر تاثیر ندارد و شما بدون کوچکترین دخالت سایر منابع، سرعت و امنیت مورد نیاز خود را خواهید داشت.
هزینه این هاست هم بسیار مقرون به صرفه تر از هاست اختصاصی می باشد.
هاست ابری
در میزبانی ابری چندین سرور از سایت شما پشتیبانی می کنند ،در واقع سرورها به صورت شبکه در حال کار کردن هستندو وب سایت شما می تواند از تمام منابع نرم افزاری و سخت افزاری این سرورها استفاده کند، به این معنا که به طور مثال اگر یک سرور دچار مشکل شد سایت شما از سرور دیگر استفاده می کند و down time سایت شما به صفر می رسد، البته به دلیل پراکندگی داده ها،بک اپ گرفتن و حفظ امنیت، کار مشکلی است.
شرکت های بزرگی مانند گوگل از این هاست برای همیشه در دسترس بودن استفاده می کنند.
3 دیدگاه در “هاست و دامنه چیست؟”