مقالات

آموزش ایجاد سایت چند زبانه وردپرسی – معرفی افزونه Polylang

چند زبانه کردن سایت وردپرسی

چگونه می توان سایت چند زبانه وردپرسی ایجاد کرد؟ بهترین افزونه چند زبانه کردن سایت وردپرسی چیست؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

بسیاری از کسب و کارها برای اینکه بتوانند برای مخاطبان بسیاری از کشورهای دیگر کارایی داشته و آن ها را نیز به عنوان مشتری جذب خود کند نیاز به سایت های چند زبانه دارند. به عبارت دیگر چند زبانه کردن سایت یک نیاز اساسی برای هر سایت وردپرسی است تا مدیران سایت ها مطالب خود را به چند زبان متفاوت در سایت خود قرار دهند تا سایر کاربران زبان های دیگر نیز بتوانند از آن استفاده کنند.

چند زبانه کردن وردپرس – آموزش کامل ایجاد سایت چندزبانه با افزونه Polylang

افزونه ای که برای چند زبانه کردن سایت وردپرسی معرفی خواهیم کرد افزونه Polylang است این افزونه در مخزن وردپرس وجود داشته و تاکنون بیش از 700000  نصب فعال داشته و آمار و ارقام خوبی دارد.

 نصب افزونه polylang

ابتدا افزونه را نصب کرده و روی گزینه “فعال نمایید” کلیک کنید با کلیک روی این گزینه وارد مراحل جادویی نصب آن خواهیم شد.ویزاردی باز خواهد شد که باید مرحله به مرحله آن را کامل کنیم. بیشتر بخوانید : افزونه وردپرس چیست؟

در مرحله اول زبان های موردنظر خود را اضافه کنید، مثلا اگر قصد دارید علاوه بر زبان فارسی ، زبان انگلیسی و عربی را هم به زبان های سایت خود اضافه کنید در این مرحله علاوه بر زبان فارسی ،زبان های انگلیسی و عربی را هم به آن بیافزایید.

مرحله اول نصب افزونه polylang -انتخاب زبان ها

در مرحله بعدی یعنی مرحله رسانه باید مشخص کنید که ایا قصد ترجمه رسانه های سایت خودتان را دارید یا خیر؟یعنی آیا تصاویر و ویدئوهای شما در زبان های مختلف در فایل های متفاوتی لود می شوند؟

مرحله دوم نصب افزونه polylang -انتخاب زبان ها

در مرحله بعدی (مرحله  content یا محتوا ) باید معلوم کنید که زبان اصلی محتوای سایت شما چه زبانی است ؟ اگر زبان اصلی سایت شما فارسی ست قطعا باید زبان فارسی را انتخاب کنید.

مرحله سوم نصب افزونه polylang - محتوا

در مرحله اخر نیز روی Return to the dashboard کلیک کنید تا به پیشخوان وردپرس هدایت شوید.

تنظیمات افزونه Polylang برای چند زبانه کردن سایت وردپرسی

پس از نصب و فعالسازی افزونه منویی مشابه تصویر با نام زبان ها زیر در پیشخوان وردپرس ظاهر می شود.

منوی های افزونه polylang

در اولین زیر منو که زیر منوی “زبان ها” هست، زبان موردنظر ،کد زبان، حالت راست چین یا چپ چین،پرچم و ..را می توان انتخاب کرد که البته در جریان نصب همانطور که توضیح داده شد زبان اصلی محتوای سایت و سایر زبان ها رو انتخاب کردیم. اگر قصد اضافه کردن زبان بیشتری دارید می توانید در این قسمت با کلیک روی “افزودن زبان جدید” زبان موردنظر رو اضافه و فیلدها و تنظیمات مربوط به آن را کامل نمایید.

افزودن زبان جدید در افزونه polylang

در زیر منوی “ترجمه عبارات” می توان عنوان و توضیحات سایت را به زبان های انتخابی ترجمه کرد، همچنین فرمت های تاریخ و بقیه عبارتهایی که بسته به قالب مورداستفاده ممکن است وجود داشته باشد را می توان ترجمه کرد.

گزینه ترجمه عبارت در افزونه polylang

در زیر منوی “تنظیمات” گزینه هایی وجود دارد که با استفاده از  آن ها می توانید تنظیمات خودتان رو شخصی کنید که در ادامه به توضیح هر یک می پردازیم:

گزینه تنظیمات در افزونه polylang

اصلاحات URL : در این قسمت می توانید مشخص کنید که آدرس محتوای شما برای هر زبان چگونه باشد مثلا سایت شما در زبان انگلیسی می تواند به صورت ساب دامنه یا ساب دایرکتوری در دسترس قرار بگیرد.

تشخیص زبان مرورگر : با فعال کردن این گزینه مرورگر به صورت خودکار محتوا را براساس زبان کاربر به او نشان می دهد به طور مثال اگر کاربر انگلیسی زبان وارد سایت شما شود مستقیما به صفحه انگلیسی محتوای سایت شما هدایت خواهد شد.

رسانه : با فعال کردن این گزینه می توان عنوان و توضیحات تصاویر و ویدئوها را به زبان های انتخابی ترجمه نمود.

هماهنگ سازی : برای اینکه بتوانید محتوای ترجمه شده برای هر زبان را برای پست تایپ های سفارشی هم ایجاد نمایید باید از اینجا اقدام کنید. همانطور که در تصویر می بینید برای مواردی مانند طبقه بندی ها، نمونه کارها،تاریخ انتشار و … هم می توان برای هر زبان محتوای ترجمه شده ایجاد کرد.

گزینه هماهنگ سازی در منوی تنظیمات افزونه polylang

سازگاری WPML : اگر از افزونه WPML نیز استفاده می کنید، این تنظیم برای سازگاری افزونه polylang با افزونه چند زبانه WPML  لحاظ شده است.

ابزار :  با استفاده از این گزینه می توان کاری کرد که در صورت حذف افزونه تمام تنظیمات و محتوای ترجمه شده برای هر زبانی از پایگاه داده سایت برای همیشه حذف شود.

ترجمه سایت وردپرس با افزونه Polylang

در پیشخوان وارد نوشته ها شوید روبه روی هر نوشته یک گزینه + زیر هر زبان قرار گرفته است، روی آن کلیک کنید و محتوای ترجمه شده نوشته خود را برای این زبان ترجمه کرده و در نهایت در قالب یک نوشته جدید منتشر کنید. به همین ترتیب این کار را برای تمام زبان های دیگر نیز تکرار کنید.

برای ترجمه کردن تمام بخش های سایت کافی ست همین کار را برای برگه‌ها و سایر پست تایپ‌های سایت خود انجام دهید.

این نکته را در نظر بگیرید که برای هر زبان یک عبارت دو حرفی به آدرس سایت شما اضافه می شود ، به طور مثال آدرس زبان انگلیسی سایت شما به صورت wpbahamin.ir/en یا آدرس زبان عربی آن به صورت wpbahamin.ir/ar خواهد بود . برای سایر زبان ها هم آدرس سایت شما به همین شکل نشان داده خواهد شد.

کلام آخر

به طور کلی اگر صاحب یک سایت چند زبانه وردپرسی می باشید می دانید که این نوع سایت ها ویژگی‌های خاص خود را دارا هستند . تلاش برای معرفی شدن در سطح جهانی و جذب کاربرانی با زبان ثانویه که به جمع کاربران قدیمی شما خواهند پیوست ، اگر به درستی صورت گیرد قطعا به افزایش بازدید و بهبود رتبه وب‌سایت شما و البته دیده شدن در سطحی فراتر از معمول خواهد انجامید، همین امر باعث معرفی محصولات شما به افراد بیشتر و در نتیجه افزایش فروش تان  خواهد شد.

در این مقاله گام به گام مراحل چند زبانه کردن سایت وردپرسی را به شما آموزش دادیم و در این مسیر از افزونه قدرتمند polylang کمک گرفتیم . البته افزونه های دیگری نیز برای ایجاد یه سایت چند زبانه وردپرسی وجود دارد که حتما در آینده درمورد آنها نیز صحبت خواهیم کرد.

خوشحال می شویم نظرات و پبشنهادات خود را برای ما کامنت کنید.

این آموزش چقدر برای شما مفید بود؟

5 / 5. تعداد رای ها 1

2 دیدگاه در “آموزش ایجاد سایت چند زبانه وردپرسی – معرفی افزونه Polylang

  1. تابان گفت:

    سلام. ممنون از آموزش خوبتون.
    یه سوال دارم.سایت من نمونه کار گرافیک و تصویرسازی هست و بیشتر محتوای سایتم تصویری هست . برای بهینه تر شدن سئو بهتره عنوان و alt عکس ها هم ترجمه بشه؟
    ممنون

    1. wpbahamin گفت:

      سلام
      ممنون از حضور شما
      بله ترجمه شدنش در بهبود سئو موثر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *