مقالات

آموزش نصب افزونه در وردپرس

آموزش کامل نصب افزونه وردپرس

 امروز با نحوه نصب افزونه وردپرس همراه شما هستیم . افزونه‌ها به مدیران سایت اجازه می‌دهند که قابلیت‌ها  و امکانات متنوعی را به سایت خود اضافه کنند.

قبلا در درمورد اینکه افزونه وردپرس چیست توضیحاتی را ارائه کردیم ، همانطور که گفته شد هر کدام از افزونه های وردپرس با هدف خاص و البته ویژگی های منحصر به فرد طراحی شده و در مخزن وردپرس وجود دارند که با استفاده از  آنها می توانید سایت خود را حرفه ای تر کرده و قابلیت هایی به آن اضافه کنید که در سایت تان وجود نداشته است.

انواع افزونه های وردپرس

افزونه ‌ها به دو دسته‌ی رایگان و پرمیوم (Premium) تقسیم می شوند، پلاگین های رایگان،افزونه هایی هستند که در مخزن وردپرس وجود دارند و بسیاری از نیازهای کاربران را فراهم می نمایند. افزونه های پریمیوم افزونه هایی هستند که در سایت های متفاوت با قیمت مختلف به فروش می رسند. هزینه برخی از از آن‌ها فقط چند دلار است و برخی نیز با قیمت‌های چند صد دلاری ارائه می شوند. قیمت هر افزونه به امکانات آن، میزان پشتیبانی سازنده و البته ارائه به موقع بروزرسانی های جدید بستگی دارد.

البته این نکته قابل ذکر است که ممکن است نسخه اولیه یک پلاگین پریمیوم رایگان عرضه شود و شما برای عملکرد بیشتر آن می توانید نسخه پریمیوم را تهیه کنید.

مهم است که قبل از نصب افزونه توضیحات مربوط به آن را مطالعه نمایید و از سازگاری آن با نسخه وردپرس خود مطمئن شوید و حتما نگاهی به مشکلات گزارش شده از جانب کاربران دیگر نیز بیاندازید. چرا که ممکن است که بسیاری از افزونه ها با قالب سایت شما یا سایر افزونه های نصب شده بر روی سایت شما سازگاری نداشته و شما را دچار مشکل کند.

از سوی دیگر قبل از خرید یا نصب افزونه مطمئن شوید که آن را از سایت معتبر تهیه می کنید.

آموزش نصب افزونه وردپرس

اگر تازه با وردپرس آشنا شده اید ممکن است برای نصب افزونه دچار مشکل شوید. ما در این قسمت نحوه نصب افزونه های رایگان و پریمیوم را به سه روش توضیح خواهیم داد.

روش اول: نصب افزونه از طریق پیشخوان وردپرس

وارد پیشخوان وردپرس شده و در منوی سمت راست روی قسمت افزونه ها و سپس زیر منوی افزونه های نصب شده کلیک کنید. با وارد شدن به این صفحه ،لیستی از افزونه های نصب شده بر روی سایت شما به نمایش در خواهند آمد.

منوی افزونه های نصب شده

در این صفحه می توانید هر یک از افزونه های نصب شده را فعال یا غیرفعال کنید، حذف کنید و همچنین وارد تنظیمات افزونه شده و جزئیات آن را مشاهده کنید.

مشاهده افزونه های نصب شده

برای نصب افزونه از طریق مخزن وردپرس و به صورت رایگان روی زیرمنوی ” افزودن” کلیک کنید. سپس به صفحه ای هدایت می شوید که افزونه های محبوب و پرطرفدار برای شما لیست شده است. برای نصب هرکدام از آنها در صورت نیاز ،روی گزینه”نصب” کلیک کنید تا افزونه برای شما نصب شود.

افزودن افزونه از مخزن وزدپزس

اما برای یافتن افزونه موردنظر تان بالای صفحه سمت چپ در کادر جستجو نام آن را نوشته و سرچ کنید. بعد از نمایش نتایج جستجو و مشاهده افزونه موردنظرتان روی گزینه “نصب” کلیک کنید تا عملیات نصب افزونه آغاز شود.

جستجوی افزونه موردنظر

بعد از سپری شدن مدت زمان کوتاهی افزونه نصب شده و دکمه “نصب” جای خود را به دکمه “فعال نمایید” می دهد. روی آن کلیک کرده تا افزونه فعال شود. در نهایت به مراجعه به صفحه افزونه نسبت به سفارشی سازی آن اقدام کنید.

روش دوم: نصب افزونه سفارشی در وردپرس

همانطور که گفته شد افزونه های پریمیوم افزونه های هستند که به صورت اختصاصی کدنویسی شده و برای استفاده از  آن ها باید این افزونه ها را خریداری کنید. این افزونه ها تجاری هستند و در مخزن وردپرس وجود ندارند و برای نصب آن ها نمی توان از روش اول استفاده کرد.

برای نصب این پلاگین ها باید فایل زیپ آن ها را از فروشنده دریافت کنید، به طور کلی فایل افزونه باید در یک پوشه زیپ باشد، سپس وارد بخش افزونه ها و سپس افزودن شوید و مطابق تصویر روی بارگذاری افزونه کلیک کنید ، در نهایت،روی دکمه choose file کلیک کرده و فایل زیپ افزونه ای که خریداری و یا دانلود کرده اید را انتخاب کنید. با فشردن دکمه نصب فرآیند بارگذاری افزونه شما آغاز می گردد.

بارگذاری افزونه پریمیوم

پس از نصب موفقیت آمیز روی گزینه فعال کردن افزونه کلیک کنید تا افزونه را در سایت خود فعال نمایید. همچنین می توانید با کلیک روی گزینه بازگشت به نصب‌کننده‌ی افزونه‌ها، به صفحه افزونه‌ها در پیشخوان وردپرس بروید.

 روش سوم : نصب افزونه وردپرس در هاست

بهتر است این کار توسط FTB انجام شود ،اگرچه می توانید و از طریق فایل منیجر هاست خود اقدام به نصب افزونه موردنظر خود کنید.

برای نصب مستقیما از طریق هاست، بعد از ورود به هاست خود، روی File Manager کلیک کنید وارد پوشه public-html  شده و روی پوشه wp-content کلیک کنید. در این پوشه وارد پوشه plugins شده و افزونه را در آن آپلود کنید.

پس از آپلود شدن افزونه آن را اکسترکت کنید و از حالت زیپ خارج نمایید. افزونه شما نصب شد اما باید آن را فعال کنید، برای این کار وارد پیشخوان وردپرس شده، در قسمت افزونه ها > افزونه های نصب شده آن را پیدا کرده و فعال نمایید.

برای نصب افزونه از طریق FTP ابتدا نرم افزار FileZila یا CuteFtb را روی کامپیوترتان باز کنید و با استفاده از نام کاربری و کلمه عبور که آن را از ارائه دهنده هاستینگ خود دریافت کرده اید، به هاست ‌تان متصل شوید. پس از برقرار اتصال، به مسیر   wp-content/plugins/   بروید حالا باید فایل زیپ افزونه را در این پوشه آپلود کنید. بقیه مراحل همانند نصب مستقیم روی هاست می باشد.

کلام آخر

در این مقاله سه روش برای نصب افزونه در وردپرس معرفی و شرح داده شد. امید است که با مطالعه این مقاله دیگر مشکلی برای نصب افزونه ها نداشته باشید. نکته قابل ذکر این است که درست است که افزونه ها برای سایت ما بسیار مفید و کاربردی هستند و ویژگی های فوق العاده ای را به سایت ما اضافه خواهند کرد اما در استفاده از آن ها زیاده روی نکنید و و با توجه نیازمندی های سایت خود و ویژگی های فنی آن، از افزونه ها استفاده نمایید.

5 thoughts on “آموزش نصب افزونه در وردپرس

  1. وردپرس گفت:

    بسیار عالی و کارآمد بود

    1. wpbahamin گفت:

      ممنون از توجه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *